Sydøstasien er paradis

Hvad er Sydøstasien?

Denne side indeholder affiliate links. Det vil sige at hvis du klikker på dem og køber noget tjener vi en lille smule. Dette koster ikke dig noget men gør vi kan fortsætte med at hjælpe dig gratis.

Vi snakker hele tiden om Sydøstasien. Vi tilbyder hjælp til rejseruter i Sydøstasien. Vi finder flybilletter til Sydøstasien. Vi rejser rundt i Sydøstasien. Men hvad er Sydøstasien egentlig?

Asien er så stor at syd, øst, vest og central sættes på

Asien er den største verdensdel, både på mennesker og areal. Grænserne er havet mod nord, syd og mod øst (sådan cirka for nogle øer gælder med). Mod vest er det lidt mere kompliceret for her møder Asien Europa og derfor er grænsen en smule kunstig (og ikke altid helt fast). Den følger Uralbjergene, så langs Uralfloden, det Kaspiske Hav, Kaukasus, Sortehavet, Bosporus, Marmarahavet og Det Røde Hav.

Dermed har vi en kæmpestor verdensdel og opdeles derfor ofte i Centralasien, Østasien, Mellemøsten, Sydasien, Nordasien og Sydøstasien.

Sydøstasien er et lille skønt hjørne

Nede i hjørnet lidt mod syd og så øst, ja der findes Sydøstasien. Det er et lille paradis, hvor rigtig mange danskere rejser på eventyr, ferie eller andre skønne rejser. Årsagen er det behagelige og varme klima. Den større politiske stabilitet end andre regioner i Asien. Kulturen er også faldet i mange rejsendes smag og folkets imødekommenhed nævnes af mange rejsende, som deres største highlight. Derudover kommer prisen, for området er måske det mest økonomisk fornuftige at rejse i, i hele verden.

Hvilke lande er der i Sydøstasien

Sydøstasien er ret stabil og veldefineret. Man kan sige det er de lande der ligger øst for Indien, syd for Kina og nord for Australien. De lande som vi regner for Sydøstasien er Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Malaysia, Myanmar (Burma), Singapore, Brunei, Filippinerne, Indonesien og Østtimor.

Regionen er som nævnt ret stabil, alligevel har regionen udvidet sig selv med et lille land  i 2002, som hedder Østtimor eller Timór-Leste der løsrev sig fra Indonesien.

Menneskerne i Sydøstasien

Der bor hele 610 millioner mennesker i Sydøstasien. De fordeler sig på ovennævnte 11 lande og strækker sig over et areal på 4,5 millioner km2.

Økonomisk er Sydøstasien meget forskelligartet fra mega rige til meget fattige. Der er stor forskel på de enkelte lande, hvor det bliver helt ekstremt mellem Singapore og Laos. I Laos har de en BNP pr indbygger på ca. 2.000 usd og i Singapore ligger BNP på ca 57.000 usd (hvilket er lige lidt over Danmark).

Der er også kæmpe forskel i det enkelte land. Besøg en sushi restaurant i Bangkok og tag derefter ud til minoriteterne i nord og spis en skål stegte ris. Så opdager du at de mennesker du sidder sammen med og indtager et godt måltid med, de er på mange måder mere forskellige fra hinanden end du er fra nogen du kan møde i Danmark.

Du kan læse mere om den økonomiske udvikling i regionen her (og husk at BNP pr. indbygger ikke siger alt).

De største seværdigheder

Skal jeg kun nævne en seværdighed i hvert land i regionen? Så er min liste her:

Myanmar: Bagan

Thailand: Grand Palads

Vietnam: Halong Bugt

Laos: Luang Prabeng

Cambodja: Angkor Wat

Malaysia: Petrona Towers

Filippinerne: Ifugao risterrasser

Så snart man forsøger at indskrænke sig til kun en seværdighed, i hvert land, opdager man med det samme, at det er en helt fjollet og umulig opgave, så se under de enkelte lande for bare en smule mere dybde.

Men her er det: Sydøstasien som vi elsker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tre muligheder for din rejserute

Skræddersyet rejserute

Lang rejserute

Ændring til en rejserute